20160908 103748

Elevene i Vg2 Barne- og ungdomsarbeider sendte en ekte sjørøverinvitasjon til de eldste i Byremo barnehage. Målet med sjørøverfesten var at "landkrabbene" skulle bli ekte sjørøvere. For å bli dette måtte de igjennom sju ulike tester. Første test var å lage seg en sjørøverhatt. Så var det tid til å leke Rødt lys med selveste Kaptein Sabeltann.  Andre test var å spise sjørøversuppe, men mange av barna ble veldig skeptiske da det var Skalken som skulle lage suppa. Så her tok Kaptein Sabeltann styringa og sendte Skalken ut etter ei ny suppe uten rotter og gress i. Barna ble lettet og spiste sjørøversuppa.

Så var det tid for å finne fram skattekartet og Kaptein Sabeltann tok med seg alle barna ut. Her måtte barna gå på planken for å komme seg over på Den sorte dame. De måtte svare på ulike spørsmål om en sjørøvers liv. De måtte øve seg på å være treffsikre slik at de kan skyte med kanon. De ble snurret rundt og skulle løpe mellom kjegler, denne øvelsen skulle vise hvordan det var å være på sjøen, litt små-sjøsyk.

Til slutt fant de skatten bak søppeldunkene. Kisten inneholdt sjørøveremblemet til å lime på hatten og en gullmynt til hver.

Det har vært en fantastisk dag. Takk for at dere ville komme på sjørøverfest hos oss.

av Christensen, Stine Albæk, publisert 9. september 2016 | Skriv ut siden