Det var en spent klasse som ventet på resultatet fra finalen i NM i bistand. 1 STU ved Byremo vgs hadde gått til finale i kunnskapskonkurransen arrangert av Norad. I finalen hadde de fått 50 spørsmål de skulle svare riktig på. Svaret ble offentliggjort direkte i klassen. Flere satt med fingrene krysset. Vinneren av finalen vant et klassetur til Tanzania.

Selv om det ikke holdt helt inn i finalen, det ble ikke tur til Tanzania, var lærere og ledelsen ved skolen dyktig imponert over hva klassen har fått til. I de innledende rundene skulle man svare på spørsmål som handlet om bistand. Det var om å gjøre å få så mange som mulig til å dele poengene sine med klassen. Lærere, foreldre, søsken og venner måtte alle bidra. På et tidspunkt ledet klassen konkurransen som nr 1 av totalt 2400. Det er imponerende.

Som trøstepremie fikk 1stu smilsjokolade av avdelingsleder Ingunn Kleggetveit. Norad direktør sendte også et diplom til klassen samt gavekort på pizza til hele klassen. Selv om det ikke blir Tanzaniatur blir det i hvert fall en tur til Peppes.  Dessuten har konkurransen gitt elevene mye nyttig kunnskap, og vært lagbyggende for klassen.

Vi gratulerer med god insats.

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 18. november 2013 | Skriv ut siden

Nyhetssak Lindesnes Avis