I slutten av august , da værmeldinga viste stabilt og varmt vær la 20 elever fra STU, Eli og Øyvind avsted på vandretur til Hesså med mer eller mindre tunge sekker. Gåruta var langs den gamle byveien til garden Skogen som før var et møtesentrum da Grindheim og Bjelland var en felles kommune. Denne veien er også en barnevandresti. Videre gikk vi til Bjerland, ned rundt Mindrebøvannet og videre ut til Hesså. Strekningen vi skryter på oss er ca. 14 kilometer.

STU-elevene hadde navigeringsansvar etter tur. Ikke helt lett, selv om vi hadde både kart og gps. Det var visst lettest å følge den bredeste sti ;).

Da vi kom fram til Adventure Norway sitt område på Hesså var det kanopadling, ballspill, paintball, quiz, bålfyring og marshmellowspising. MYE av det siste der. Det var nesten mørkt før innkvarteringa i lavvoene var gjort. 4 tøffinger valgte å sove ute! De var tidlig «på an» med bålfyringa på morgenkvisten kan du tro .), men frøys  neppe mer enn de som sov i lavvoene. Hadde vi med oss for lite klær likevel? Som Ewen sa: Travel light – freece at night 

Mange utfordret seg selv stort på klatring og rappellering. Aldri før har hele gruppa gjennomført rappellering. Tøft og gøy! De som var på rafting hadde også en topp formiddag. Tusen takk for en flott tur! 

av Eli Ågedal, publisert 17. september 2013 | Skriv ut siden