Elevene på TIP er i gang med å produsere utepeiser til salgs. Vi tok en prat med dem i verkstedet

Mellom deler og ferdige plate står Runar, Simen Lars Kristian og Stian og forklarer hvordan ovnen fungerer.  "Altså den kommer jo til å ruste" er det første som det blir opplyst om. Når den står ute vil den få en flott rustfarge. Men den vil vare i mange mange år bedyrer guttene. Den bør vistnok også stå på steiner og ikke rette på treplattingene. Men ovnen vil garantert passe godt i hagen, og nå i forbedret versjon. "Vi måtte gjøre noen forbedringer. Vi måtte blant senke åpningen litt slik at røyken skulle komme opp fra pipa." Sier Stian. De har planer om å produsere åtte ovner og guttene på bildet laget den første.

De regner med at de tjener litt på dette, men det er først og fremst gøy å lage noe som faktisk andre kan ha glede av. "Vi kutter med skjærebrenner, sveiser og er innom mange fagområder", forklarer de videre. De har i samarbeid med norsklæreren også fått laget en reklameplakat som de nå distribuereri nærområdet. Mange av ovnene er allered solgt.

Så hva må du ut med for å få en slik unik hagepeis? 1999 kr er prisen. Kremmerånden er absolutt til stede, de opplyser om at du kan få kjøpt grillrist for et tillegg i prisen.

Så hvorfor ikke slå til og skaff deg ei bålpanne versjon 2.0.

 

av Døble, Oddmund Hennestad, publisert 14. april 2015 | Skriv ut siden