Skolen har nylig avholdt aktivitetsdag for elevene. Dagen er en del av skolen trivselsplan, som er en viktig brikke i arbeidet med elvenes psykososiale arbeidsmiljø. Elevene kunne selv velge, skitur, alpinbakke eller barmarkstur. Under følger et referat fra barmarksturen, som viste seg å bli alt annet enn a "walk in the park"

21 bolde sjeler tilbakela 3,2 km og 401 høydemeter ispedd svidde pølser og bål-lukt. Kun 1 badet til midt på låret, mne det antydning til frostskjelvinger fordelt i massene.

Men ellers fikk vi en smak av høyfjellet, der vi kjempet oss opp til postkassen på Byremoheia. Det blåste godt, og det var litt snø i stien, så selv om vi var på barmarkstur i nærområdet, fikk vi testet form og utstyr. Flere fikk erfare at tøysko ikke er det mest egna fottøy i snø og vind, og de vindtette jakkene kom til sin rett. Heldigvis hadde fortroppen som ledet an opp mot postkassen vært ute en vinternatt før, så de valgte den mest optimale bålplassen, vær og føreforhold tatt i betraktning. Vi satt godt skjermet mot vær og vind, og de fleste fikk god varme fra bålet. Da ble det også anledning til å tørke våte sokker, våte bukser mm på bålet. Når det ryker av klærne når du holder dem opp i bålet, da er det et tegn på at de tørker. 

 

Noen fikk behov for klestørk rundt bålet, etter å ha trødd i den eneste bekken som fantes på turen opp.Ellers var stemningen veldig god, til tross for litt surt vær. De fleste avsluttet turen med å legge veien nordover fra postkassen, i retning kirka, og godt var det da å komme hjem til kantina på BVG. Der slappet vi av med hjemmelaget kakao. 

 

Til slutt testet vi quiz-ferdighetene blant de 21 deltakerne.

 

 

 

av Otto Haaheim og Reidun Daland, publisert 11. mars 2016 | Skriv ut siden

Siste fra Helse og oppvekstfag

 • 17Maivev 3
  av stch3, 15.05.19

  Prøveeksamen i BUA

  Les mer
 • 59830437 442492816503054 4762780227711533056 N
  av stch3, 14.05.19

  Reisebrev fra Romania 3

  Les mer